Gezond bananenbrood met appeltjes

Heb jij ook overrijpe bananen liggen? Gooi ze niet weg, maar bak eens dit lekkere en gezonde bananenbrood met appeltjes ?

Persoonlijk vind ik dit recept lekkerder als tussendoortje en het eerder geposte bananenbrood lekkerder als ontbijt met nog wat beleg er op (vb confituur of pindakaas). ? Vind je een gans bananenbrood te groot? Vries dit dan gerust in in kleinere porties!

Ingrediënten: 3 appels, geschild en in stukjes gesneden; 3 rijpe bananen; 3 eieren; 100g volkoren tarwebloem; 100g speltbloem; snuifje speculaaskruiden; half flesje vanille-extract; 15g bakpoeder; 20-25g kristalkorrelzoetstof (vb sugarel van Canderel of tagatesse of pure via kristalkorrel)

Werkwijze: mix bananen + eieren; meng alle andere ingrediënten er zorgvuldig onder; leg bakpapier in cakevorm, giet het beslag er in en bak 50 min op 180 graden

Geniet ervan! ?

Vergeet niet jullie resultaat te posten op jullie verhaal op instagram en @jouwvoedinginbalans.marijke te taggen! Een dikke merci hiervoor!!