Opgevulde paprika’s met ricotta en hamblokjes

Ingrediënten (4 paprika’s): 4 rode paprika’s, 2 el olijfolie, 1 teentje loon, 1 ajuin, 1 courgette, 2 tomaten, 250g ricotta, 250g hamblokjes, 1 el tijm, peper, zout, volwaardige rijst of volkoren pasta

Werkwijze: verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de hoedjes van de paprika’s en bewaar deze voor straks. Haal het middenste deel uit de paprika’s en wikkel de paprika’s in aluminiumfolie. Plaats deze 10 minuten in de oven. Versnipper ondertussen de look en ui en snijd alle andere groenten in blokjes (inclusief de paprikahoedjes). Fruit de ui en look in de olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en bak 5 minuten. Voeg nu de courgette- en tomatenblokjes toe, kruid met tijm en bak 10 minuten. Zet het vuur uit en voeg de hamblokjes en ricotta toe. Kruid met peper en zout. Vul de paprika’s met het ricottamengsel en zet opnieuw in de oven (zonder aluminiumfolie) voor 15 minuten. Serveer met volwaardige rijst of volkoren pasta.

Eet smakelijk! ?

Vergeet niet jullie resultaat te posten op jullie verhaal op instagram en @jouwvoedinginbalans.marijke te taggen! Een dikke merci hiervoor!!