Recepten

Haverkoekjes

Ingrediënten: 3 el speltbloem, 100g havervlokken, 3 el (plantaardige) melk, 3 el zonnebloemolie, 5 el honing (of kokosbloesemnectar), zeste van 1 limoen, kaneelpoeder (kruiden naar smaak, ik gebruikte telkens halve kflpl), gemberpoeder, kruidnagelpoeder (of speculaaskruiden) Werkwijze: alles zeer goed mengen. Balletjes maken van het beslag met jouw handen en goed samendrukken (kleeft dan beter). Op […]

Wentelteefjes

Voor 8 sneden brood: – Klop 4 eieren los met een scheutje halfvolle melk – Week het brood 3 minuten in het eimengsel – Verwarm 2 el. olijfolie in een antikleefpan en bak de sneetjes brood goudbruin – Serveer met yoghurt, fruit, pindakaas, confituur, stroop, chocolade…

Healthy Red Velvet Muffin ♥️

Ingrediënten: 3 el zonnebloemolie; 50g appelmoes zonder toegevoegde suikers; 70g kristalkorrel zoetstof; 2 eieren; snuifje zout; 1/2 flesje vanille extract; 1 el ongezoete cacaopoeder; 1 flesje rode kleurstof (6ml); 80g halfvolle melk; 60g patisseriebloem; 70g havermeel (= gemixte havermout); 1 kflpl bakpoeder; 1 kflpl azijn; 150g philadelphia natuur light; 1-2 zakjes vanillezoetstof Werkwijze: verwarm de […]

Worteltaart met walnoten en citroenfrosting: de gezondere versie

Een gezondere versie, niet omdat een normale versie verboden is, maar gewoon omdat ik graag experimenteer met gezondere recepten 😊 Ingrediënten taart: 2 grote wortelen, geraspt (225g); 2 bananen, gemixt (220g); 300g volkoren tarwebloem; 150g halfvolle melk; 3 eieren; 15g bakpoeder; 20g zoetstof, kristalkorrel (ik gebruikte canderel kristalkorrel = blauw zakje); 1,5 kflpl kaneel; 0,5 […]

Ik-heb-niet-veel-tijd/zin-om- te-koken-pasta 👉 gnocchi met ricotta-tomatensaus en courgetti

Ingrediënten (2 personen): 400g verse gnocchi, 400g tomatenblokjes uit blik, 125g ricotta, peper, zout, tijm, 1 courgette, 2 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn Werkwijze: kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak courgetteslierten en breng deze op smaak met peper, zout, olijfolie en balsamicoazijn. Verwarm de tomatenblokjes met de ricotta en kruid met peper, […]

Appel met pindakaas

Een appel eten als tussendoortje en toch verzadigd zijn achteraf? Snijd de appel in partjes (liefst niet schillen, zo behoud je meer vezels) en dop deze in pindakaas. Wanneer de pindakaas zeer vast is kan je deze wat verdunnen met melk, kort opwarmen en goed roeren. Valt het op dat ik een pindakaaslover ben? 😅 […]

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.